College start vergunningverlening voor vier windmolens

Het college van B&W van de gemeente Utrecht heeft besloten om de vergunning te verlenen voor vier windmolens in Rijnenburg en Reijerscop. Ook zal het bestemmingsplan gewijzigd worden zodat er ruimte en regels komen voor de bouw van vier windmolens. De vier windmolens worden ontwikkeld door het consortium van samenwerkende initiatiefnemers bestaande uit energiecoöperatie Rijne Energie, Eneco en BHM Solar en wekken stroom op voor 30.000 huishoudens, dat is ruim genoeg stroom voor de wijken Leidsche Rijn en de Meern.

Wil je weten waar de windmolens precies komen te staan? Neem dan hier een kijkje. De oranje stipjes geven de vier locaties weer.

Procedure
De vergunning is nog niet definitief verleend. De gemeenteraad stelt de definitieve vergunning en bestemmingsplan vast na de zomer. Als inwoner of belanghebbende is het mogelijk om vragen te stellen en met ons in gesprek te gaan op 7 juni (fysiek) of op 12 juni (online webinar). Meld je via deze pagina aan.

Zienswijzen indienen kan tot 6 weken na de ter inzagelegging, die start op 26 mei. De zienswijzen worden door de gemeente beantwoord in een Nota van beantwoording, die rond de zomer ook naar de gemeenteraad gaat voor besluitvorming. Vanuit de provincie is een Ontheffing in het kader van de Wet Natuurbescherming verleend. 

Hier kun je alle stukken inzien: de ontwerpvergunning, het ontwerp bestemmingsplan, de natuurontheffing en alle onderzoeken voor de onderbouwing. 

Meer weten?
Op 7 juni 2023 organiseren de initiatiefnemers samen met de gemeente een informatiemarkt in La Place De Meern. Je bent welkom tussen 19 en 21 uur. Als het niet lukt om te komen bieden we ook de mogelijkheid om je online te laten informeren via de online informatiemarkt op 12 juni. Aanmelden kan via deze pagina.

Ook op onze Q&A-pagina vind je alvast zoveel mogelijk antwoorden op veelgestelde vragen. 

Contact
Neem contact op met Freek Wisseloo voor meer informatie

Freek Wisseloo
+31 6 22 489 106

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven