0
Hectare
0
Zonnepannelen
0
Megawattpiek

Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop

Aanleiding voor Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop

BHM Solar ontwikkelt, samen met haar partners Eneco en Rijne Energie, Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop. Via deze website informeren wij u graag over de status en ontwikkelingen van dit project. Op deze manier houden wij u als inwoner van de gemeente Utrecht en aangrenzende gemeentes op de hoogte.

In 2016 hebben 171 landen in Parijs het Klimaatakkoord ondertekend. Internationaal is afgesproken dat elk land zich inspant om de CO2-uitstoot terug te dringen tot nul in 2050. Nederland zorgt met het opwekken van elektriciteit voor CO2-uitstoot. In het nationale klimaatakkoord van 2019 is afgesproken dat elke regio aangeeft hoeveel duurzame energie geproduceerd kan worden.

De gemeente Utrecht wil als grootverbruiker binnen de regio U16 een belangrijke bijdrage leveren aan de Regionale Energie Strategie U16. Met het energielandschap kunnen we een grote bijdrage leveren. Het energielandschap kan ongeveer 82.500 huishoudens van elektriciteit voorzien. Dat is 20% van de huidige Utrechtse vraag naar elektriciteit.

Het poldergebied Rijnenburg-Reijerscop is een van de weinige locaties in Utrecht waar grootschalige energieproductie mogelijk is. Het gebruiken van deze locatie is nodig om net als andere gemeenten bij te dragen aan de grote energie-opgave. 

De locatie

Rijnenburg en Reijerscop liggen in het landelijke gebied aan de zuidkant van de A12 en aan de westkant van de A2 bij knooppunt Oudenrijn.

Nieuws

Projectfase

Voorbereiding vergunning

Vergunning verleend

SDE + toegekend

Bouw

Operationeel

Blijf op de hoogte

Scroll naar boven