Zonneweide IJsselstein

Welkom op de website van het Zonneweide IJsselstein. Dit is een van de initiatieven van BHM Solar. Samen met de gemeente IJsselstein wordt onderzocht of hier een zonneveld gerealiseerd kan worden. De opgewekte energie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente IJsselstein om energieneutraal te zijn. Middels deze website willen wij u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 

 

Heeft u een vraag, dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen, een mail sturen of via de website contact opnemen. 

De aanleiding

De gemeente IJsselstein heeft de ambitie om in 2050 overgeschakeld te zijn op duurzame energiebronnen. BHM Solar is samen met de grondeigenaar dit initiatief begonnen, wat een mooie bijdrage kan leveren aan de ambities van de gemeente. Tijdens het participatieproces gaat BHM Solar in gesprek met alle stakeholders om tot een zo breed mogelijk gedragen plan te komen.

Het initiatief

De locatie voor Zonneweide IJsselstein ligt rondom de Gerbrandytoren. Het plangebied wordt omsloten door de Weg der Verenigde Naties (N210), Hogebiezendijk, Nijverheidsweg en de Techniekweg. Zie de afbeelding hiernaast. Bij de uitwerking van het initiatief beogen we:

 1. De buurt aan de ontwerptafel te laten zitten. 
2. De zonneweide zo goed mogelijk in het gebied in te passen.
3. Koppeling proberen te maken met cultuurhistorie, natuurwaarden, recreatie en/of educatie.
 4. Inwoners financieel te laten profiteren.

Wie zijn wij

BHM Solar
Het Utrechtse BHM Solar is een Nederlandse projectontwikkelaar van grootschalige zonne-energieprojecten met een focus op het midden van het land. BHM Solar is ervan overtuigd dat zonne-energieprojecten alleen succesvol kunnen zijn door samen te werken. Wij betrekken locatie-eigenaren, buren, gemeenten en de (lokale) beleidsmakers daarom altijd in een vroeg stadium bij onze projecten. Zo kan er per locatie specifiek gekeken worden of en hoe zonne-energie een bijdrage kan leveren aan de duurzame energievoorziening. 

Contact

U kunt ons telefonisch of per e-mail bereiken. Ook kunt u onderaan de website uw gegevens achterlaten. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Gegevens projectleider
Vera van Seumeren
☎ 06 – 13 64 31 26
vera.van.seumeren@bhmsolar.nl

Blijf op de hoogte

Projectfase

In voorbereiding

Vergunning verleend

SDE + toegekend

Bouw

Operationeel

Scroll naar boven