0
Hectare
0
Zonnepannelen
0
Megawattpiek

Zonnepark in gemeente Noordoostpolder

Welkom op de website over zonnepark in de gemeente Noordoostpolder, een initiatief van projectontwikkelaar BHM Solar om een zonneweide te ontwikkelen in de gemeente Noordoostpolder. 

Wie zijn wij?

BHM Solar is een Utrechtse projectontwikkelaar van dak- en grondgebonden zonnestroomprojecten opgericht in januari 2017. Wij hebben veel ervaring in het ontwikkelen, financieren en realiseren van grootschalige zonne-energieprojecten in Nederland. 

Zonnepark in gemeente noordoostpolder BHM Solar

Zonnepark Noordoostpolder

Zowel de provincie Flevoland als ook de gemeente Noordoostpolder hebben hoge ambities voor duurzaamheid in de regio, waarbij zonneweides een belangrijke rol gaan spelen. zo heeft de provincie Flevoland zich gecommitteerd aan 500 hectare zonneweides in de provincie. Van deze 500 hectare heeft de gemeente Noordoostpolder zich ten doel gesteld om in de eerste fase 150 hectare zonneweides te vergunnen. 

Meer informatie over het gemeentelijk beleid omtrent zonneweides vindt u hier: https://www.noordoostpolder.nl/file/6634/download

De locatie

De locatie van de zonneweide in Noordoostpolder van BHM Solar is oostelijk van Luttelgeest gelegen. De locatie is net buiten het kassengebied, waardoor er geen waardevolle bouwgrond voor kassen verloren gaat, maar de energie productie wel plaatsvindt op de locatie waar er ook veel afneme is. 

Projectfase

Voorbereiden vergunning

Vergunning verleend

SDE + toegekend

Bouw

Operationeel

Blijf op de hoogte

Scroll naar boven