0
Hectare
0
Zonnepannelen
0
Megawattpiek

Vuylcop Zonneweide

Welkom op de website over Vuylcop Zonneweide, een initiatief van projectontwikkelaar BHM Solar om een zonneweide te ontwikkelen in de gemeente Houten. 

Wie zijn wij?

BHM Solar is een Utrechtse projectontwikkelaar van dak- en grondgebonden zonnestroomprojecten opgericht in januari 2017. BHM Solar heeft veel ervaring in het ontwikkelen, financieren en realiseren van grootschalige zonne-energieprojecten in Nederland. Aangezien de oprichters allemaal uit de regio komen, kennen we de omgeving goed. 

Zonneweide Houten

De gemeente Houten heeft in 2017 het beleid aangenomen wat het mogelijk maakt om in de gemeente zonneweides te ontwikkelen. Met een kansenkaart wordt er per deelgebied aangegeven wat de randvoorwaarden zijn voor de ontwikkeling van een zonneweide.De gemeenteraad heeft tijdelijke plafonds vastgesteld. Hiermee kunnen inwoners en bedrijven in Houten wennen aan het fenomeen zonnevelden. Ook kan eventuele wildgroei van zonnevelden worden beperkt. In deze startperiode worden ervaringen opgedaan. De gemeente evalueert het uitnodigingskader en hoogte van de plafonds begin 2020. Het plafond voor de periode tot 1 januari 2020 is 100 hectare. 

De locatie van zonneweide houten ligt in een kansrijk gebied voor de gemeente. Wel ligt de locatie in Nieuw Hollands Waterliniegebied. dit maakt het complexer om een zonneweide te ontwikkelen. Momenteel is BHM Solar in gesprek met de gemeente Houten en de provincie Utrecht om te kijken onder welke voorwaarden de zonneweide mogelijk is. 

Meer informatie over het gemeentelijk beleid omtrent zonneweides vindt u hier: https://www.zonneveldenhouten.nl/

De locatie

De locatie van de zonneweide in Houten van BHM Solar iligt in de hoek van het eiland van Schalkwijk, tegen de A27 en het Amsterdams-Rijnkanaal aan. door deze ligging tegen bestaande infrastructuur is de ruimtelijke impact van de zonneweide minimaal. 

Projectfase

Voorbereiden vergunning

Vergunning verleend

SDE + toegekend

Bouw

Operationeel

Blijf op de hoogte

Scroll naar top